Meditatie Inzicht

osho

Trots klik ik op 'email verzenden'. Het is een geschreven stukje, waar ik trots op ben. Voldaan sluit ik mijn laptop.

De volgende dag... Onvriendelijke reply... En even later een nog onvriendelijker berichtje er overheen.

Ik realiseer me dat verdere conversatie geen zin heeft. De zender van de onvriendelijke berichtjes moet er een reden voor hebben. Een reden die ik niet kan zien, maar die er wel moet zijn. Hoe weinig weten we van elkaar. Dit is wat mijn hoofd bedenkt. Maar mijn lichaam blijft onrustig.

Volgende ochtend... Osho Dynamic Meditatie. Zo eerlijk mijn lichaam. In de ontladingsfase van de meditatie voel ik het lichaam van de vierjarige in mij. De vierjarige die een goed idee had, dat niet begrepen werd. Ik voel hoe dit kind destijds heeft gecapituleerd. Maar haar lichaampje komt tot leven... Zij stampt en slaat om zich heen. Haar armpjes en beentjes zijn het verlengde van het goede idee dat in haar leeft... Het is een heerlijk gevoel, dit levendige kind. En de volwassene in mij ziet en begrijpt haar.

Wat prachtig ! Dit bevroren stukje in de vierjarige, dat nog steeds als een ijsklontje in mij zat, is tot leven gekomen ! Dankzij de schrijfster van het onvriendelijke mailtje ! Ik voel de betekenis van de zin: 'hebt uw vijand lief'. Iedereen die mijn zogenaamde vijand is, is eigenlijk op een bepaalde manier een vriend, omdat die een stukje in mij raakt, dat nog niet is opgelost.

Ik ben verrukt en voel mij verfrist als ik de laatste fase van mijn meditatie dans.meditatie