maincon

Stress Verminderen

stop meditatie

Ik voel een onrust in mij jagen als ik op de fiets zit... ben mij bewust ervan... en toch... Een tijdje wacht ik voor het rode stoplicht. Op het grote kruispunt vlakbij mijn huis. Even staat voor iedereen het licht op rood. Ik weet: mijn licht zal als eerste groen worden. Mijn onrust geeft me een duwtje: kom, waarom niet alvast rijden? Alles staat al stil...

Dus daar ga ik....

Paar seconden later, politiewagen aan mijn zij: "op de stoep jij !" Twee jonge agenten, die er echt werk van willen maken. Dus meteen mijn identiteitsbewijs erbij gehaald. Dit wordt driftig gefotografeerd. En met het bericht dat de bon wel in mijn brievenbus zal vallen, rijden ze met gierende sirene weg. Op naar het volgende karwei.

Op weg naar huis bedenk ik wat ik allemaal met die 90 euro had kunnen doen.

De volgende dag sta ik braaf stil voor elk rood stoplicht. Ik voel mij een slaaf van de politie, terwijl ik daar sta. Al weet ik dat het zonder regels een zootje zou worden.

Osho

Weer een dag later: iets prachtigs gebeurt. Terwijl ik weer stilsta voor het rode licht zie ik van alles! De vogels vliegen door het zonlicht, de huizen aan het voor mij zo bekende grote kruispunt vlakbij mijn huis heb ik nog nooit gezien. Onbekende geveltjes en beeldhouw werkjes. De grote boom die tussen twee wegen in staat is schitterend. En de mensen die wel door rood rijden, scheren langs me heen. Ik zie hen gaan.

Ik geniet ervan. Ik leef ! Ik ben niet meer alleen in een hurry van A naar B, waarbij ik mijn leven maar even oversla... Dankzij dit rode licht leef ik als nooit tevoren ! Ik ben in het moment ! Wat een mooie uitvinding ! Een heuse stopmeditatie door het bestaan !

Ik realiseer me dat ik een heel goedkope workshop heb gehad. Meestal betaal je voor zoiets veel meer dan 90 euro !

Bij het volgende stoplicht hoop ik dat het op rood springt. Zodat ik weer even stil kan staan... Bij het leven...

meditatie eindhoven


--> terug naar meditatie blog

meditatie

ntent