Instructies Dynamic Meditatie

 

osho-dynamic

klik hier voor instructie video


De Osho Dynamic Meditatie duurt een uur en bestaat uit vijf fasen.

Eerste fase: 10 minuten

Adem snel in en uit via de neus, met de nadruk op de uitademing. Laat de ademhaling intens en chaotisch zijn. De adem moet tot diep in je longen gaan. Ben zo snel als je kan in je ademen, zorg ervoor dat de ademhaling diep blijft. Doe dit zo totaal mogelijk; zonder je lichaam aan te spannen. Zorg dat nek en schouders ontspannen blijven. Ga door, tot je letterlijk de ademhaling wordt, waarbij je je ademhaling toestaat om chaotisch te zijn (dat betekent: niet in een vast, voorspelbaar ritme).
Wanneer de energie eenmaal stroomt, zal deze je lichaam in beweging gaan brengen. Sta deze lichaamsbewegingen toe er te zijn, gebruik ze om je te helpen nog meer energie op te bouwen.
Je armen en lichaam op een natuurlijke manier bewegen zal je energie helpen stijgen. Voel hoe je energie zich opbouwt; ontlaad niet in deze fase en vertraag nooit.

Tweede fase: 10 minuten

Volg je lichaam. Geef je lichaam de vrijheid om wat er ook maar is uit te drukken...explodeer! ... Laat je lichaam het over nemen. Laat alles gaan wat het nodig heeft om naar buiten gegooid te worden. Word totaal gek... zing, schreeuw, lach, roep, huil, spring, schud, dans, schop en gooi jezelf in het rond. Houd niets terug, houd je hele lichaam in beweging. Een beetje acteren helpt vaak om op gang te komen. Sta je mind nooit toe om zich te bemoeien met wat er aan het gebeuren is. Onthoud om totaal te zijn met je lichaam.

Derde fase: 10 minuten


Terwijl je je schouders en nek ontspannen houdt, hef je beide armen zo hoog op als je kunt zonder je ellebogen op slot te zetten. Met opgeheven armen spring je op en neer terwijl je de mantra HOE!...HOE!...HOE!...roept, met een zo diep mogelijk geluid, dat komt vanuit de basis van je buik. Elke keer wanneer je op je platte voeten landt (zorg dat je hielen de grond raken), laat je het geluid diep in je sex centrum hameren. Geef alles wat je hebt, put jezelf compleet uit.

Vierde fase: 15 minuten


STOP! Bevries waar je bent in wat voor positie je je ook maar bevindt. Stel het lichaam op geen enkele manier bij. Een kuchje, een beweging, alles zal de energie stroom verkwisten en alle inspanning zal dan verloren zijn. Ben een getuige van alles wat aan je gebeurt.

Vijfde fase: 15 minuten


Vier feest !...druk met muziek en dans uit wat er ook maar is. Draag je levendigheid met je mee door de dag heen.


dynamic-2

--> terug naar Dynamic Meditatie Pagina

meditatie