Ik vertrouwde mijn lichaam niet. Hoe wist ik hoeveel ik aan zou komen bij wat ik at? De hele dag was ik bezig met het tellen van calorieën of bedenken hoe ik wat ik gegeten had weer kwijt kon raken. Mijn leven had zich vernauwd tot maar één onderwerp en dat was eten. Tot ik ontdekte dat mijn probleem in feite helemaal niet om eten ging, maar een honger was naar vervulling.

De eetstoornis is niet waar het echt om gaat

Toen de focus op eten uit mijn leven verdwenen was en er passie en vreugde in het leven voor in de plaats waren gekomen kon ik terugkijken op wat mij had geholpen. Op grond van mijn ervaring ontwikkelde ik de onderstaande begeleiding om anderen te helpen om zichzelf te bevrijden van hun eetprobleem:

Je hebt waarschijnlijk al heel veel geprobeerd om uit je eetprobleem te komen, waaronder hoogstwaarschijnlijk lijnen.

De weg uit een eetstoornis vergt tijd, geduld en een goede aanpak waarbij zowel je lichaam, je hart en je zijn worden meegenomen.

Hieronder volgt mijn aanbod, dat gebaseerd is op hoe ik zelf uit mijn eetstoornissen (anorexia, boulimia en overeten) ben gekomen en op mijn ervaring als arts.

8-weekse online cursus met persoonlijke begeleiding

De online cursus 'Voorbij Eetproblemen' is een cursus van 8 weken met veel praktische oefeningen en meditaties, die je helpen om met bewustzijn je eetstoornis overbodig te maken:

Ik begeleid deze cursus door het geven van feedback, het bijstellen van de oefeningen waar nodig, het soms inlassen van nieuwe oefeningen en met (indien gewenst) live consulten.

Hervinden van structuur, zelf-liefde en passie

De cursus helpt je om structuur en liefde voor jezelf te vinden, weer te gaan voelen en je passie te ontdekken. De cursus heeft al veel mensen geholpen om hun eetstoornis achter zich te laten.

Natuurlijk is dat ook afhankelijk van je inzet en motivatie.

Daarnaast: een familie opstelling

In dit proces is een eenmalige familie opstelling aan te bevelen, omdat een eetstoornis vaak te maken heeft met je relatie met je vader en moeder.

Live consulten tussendoor

Veel mensen vinden het fijn om tijdens de online cursus om de twee weken ook een consult met mij te hebben. Dit is mogelijk online via Zoom of live bij mij thuis, waarbij we een afstand van 1,5 meter in acht nemen.

De kosten daarvan zijn €65,00 voor een sessie van een uur.

Basis: het boek 'Depressie, een Opstap naar Geluk'

De basis is mijn boek: 'Depressie, een Opstap naar Geluk'. Er zijn namelijk veel raakvlakken tussen depressie en eetstoornissen.

Nieuw: mijn boek 'Honger naar Vervulling'

In dit boek beschrijf ik de oorzaken van de eetproblemen anorexia, boulimia & overgewicht
en de bevrijding daarvan.

Startdatum

Je kunt op elk gewenst moment beginnen.

Kosten

Kosten online cursus: €180,00
Kosten van een individueel consult: €65,00
Kosten van een familie opstelling: €75,00

Gratis oriënterend gesprek

Wanneer je twijfelt, aarzel dan niet om een gratis orienterend consult te boeken.

Wil je eerst meer weten over eetproblemen?

Lees dan mijn blogs of beluister mijn podcastafleveringen over eetproblemen.

"De coaching van Modita ervaar ik steeds als helder, duidelijk, invoelend en respectvol. Daar door voel ik me vrij om me kwetsbaar op te stellen zonder er bij na te hoeven denken. De cursus heeft me zo veel goeds gebracht, meer dan ik ooit had kunnen bedenken. Na vier lessen al meer belangrijke inzichten opgedaan dan na veertig jaar 'lijnen'". - Willy van Beek-Pouw