Familie-Opstellingen

Met familie opstellingen zien we dat iets, waar iemand last van heeft (een ziekte, een relatie probleem, depressie, eetstoornissen enzovoorts) vaak een onderdeel is van iets, dat veel groter is dan degene die onder bovengenoemde zaken lijdt.
Depressie kan bijvoorbeeld ontstaan doordat we uit liefde het lot dragen van iemand in onze familie die niet meer wilde leven. Dit gebeurt onbewust. Wanneer je zo'n verstrikking binnen je familiesysteem gaat zien, is het mogelijk om uit de identificatie met dat andere familielid te komen.


De (her)ontdekking van mijn broertje

Wanneer je deelneemt aan een familie opstellingen dag of -weekend, kun je ervoor kiezen om opsteller te zijn, waarbij je mensen opstelt om jouw eigen thema helder te krijgen. Maar je kunt er ook voor kiezen om representant te zijn: om iemand te vertegenwoordigen uit het familie systeem van iemand anders. Je kunt ook toeschouwer zijn.

Lees meer...

Wie moest je voor je moeder zijn en waarom?

Een mooi en duidelijk artikel van Jack Blackwell, iemand die familie opstellingen geeft in Amerika.

Lees meer...

DEPRESSIE HELEN MET FAMILIE OPSTELLINGEN

Een hoofdstuk uit mijn boek: 'Depressie, een Opstap naar Geluk'

Lees meer...

De Helende Kracht van Familie Opstellingen

Artikel van mij in de online versie van The Optimist Juli 2019

Lees meer...

De Juiste Verhouding van het Kind naar de Ouder

De oplossing van je probleem staat in directe relatie met hoeveel afstand je kunt nemen van je moeder; met hoeveel afstand je kunt nemen van je ouders.

Lees meer...

Psychose Helen met Familie Opstellingen

De Waarheid heelt de Waan

Lees meer...