osho-born-again-meditatie

Feedback van Deelnemers van de
Osho Born Again Meditatie
meivakantie 2016:

De tweede keer was voor mij een verdieping, zoals bedoeld. Ik kon meer rust en tijd nemen om op te gaan in mijn spel.

* * *

Een sprong gemaakt in mijn kindertijd! Iedere avond kwam er weer een ander aspect van mijn kind naar boven. Zomaar, zonder dat ik er moeite voor hoef te doen. 't was leuk en verrassend in de eenvoud.

Mariska

* * *

De Born Again heeft me veel goed gedaan.
De eerste paar dagen voelde ik me een kind van zo'n vier jaar en was ik wat bang van de energie van de andere kinderen, heb ik me een tijdje in een grote doos verstopt en ben ik vandaaruit veilig gaan kijken en voelen; en soms spelen en lekker kabaal maken, gewoon omdat ik er zin in had, heerlijk!
Vooral de laatste dagen waren mooi voor mij, ik werd met de dag steeds jonger, totdat ik me als een zuigeling voelde. En daar was plots die grote, krachtige energiestroom, zowel in mijn fysieke, als ook mijn energetische lichaam. Energie waarin ik alles kon meenemen, op mijn rug lag, geluiden maakte, stil was, verrukking kon voelen om een lap met mooie kleuren, schrik als ik een plots geluid hoorde, voelde, voelde, voelde. Dingen kwamen en gingen, niets bleef plakken en het was goed zoals het was. En wat ik voelde kon ik zonder bij na te denken uiten, bruisen zonder erbij na te denken. En ik wás het niet alleen, ik kon het tegelijkertijd ook ervaren als waarnemer.
Ik merk dat ik opener ben, onbevangener in situaties waarin ik me eerst wat klein maakte of me serieus "moest" gedragen; "serieus gedragen" lijkt wel hetzelfde als mijn eigen energie klein maken.
De meditatie heeft me meer in contact gebracht met wat ik "mijn primaire levensenergie" zou noemen, levensvreugde.  Een stroom van energie die door mij heen stroomt, ik weet niet waarvandaan, maar die gepaard gaat met een enorme wil/drang om te leven en tot uitdrukking te brengen; zonder anderen daar eerst toestemming voor te vragen of mij onnodig aan te passen.

liefs,
Gert

* * *

Feedback van Deelnemers van de
Osho Born Again Meditatie
herfstvakantie 2015:

beste Modita,

De Born Again Meditatie vond ik heel bijzonder om te doen!
Het is veilig en vaak ook speels!
Modita geeft alle ruimte om te komen met wat er dan ook kan komen.
Er zijn geen oordelen.
Als jong kind was ik braaf, gehoorzaam en stil / verlegen.
Nu kwam mijn spontane kind (meer) naar buiten en kon ik me uiten.
Ik heb veel kwijt gekund (verdriet, boosheid, vreugde) en kwam tot rust.
Gaandeweg gaf ik mezelf meer toestemming om dat te mogen doen, waardoor ik dichter bij mijn positieve zelf gekomen ben.
Deze meditatie heeft op mij een bevrijdend effect gehad en me meer vertrouwen en rust gegeven!
Dit positieve pad in mezelf wil ik graag verder bewandelen.
dankjewel !

* * *

Ervaringen bij het volgen van de born again meditatie:
Het was een intensieve week, ik vond het leuk om gedrag van het kind in me te mogen voelen.
Wat het mij heeft opgeleverd :
- een heerlijk vrij gevoel, alles mag, niets moet: hierdoor ging ik me vrijer voelen, minder beoordeeld en dus minder afhankelijk van wat anderen denken. Tegelijk voelde ik me zo gelukkig als ik me nog nooit eerder gevoeld heb, en zeker niet in mijn kind periode. Het gevoel van zo kan het leven dus ook zijn! Het is een goede oefening om beter in je vel te komen: je kunt altijd weer dat fijne gevoel terug halen en daar op verder.
- ik merk ook dat ik meer rust heb gekregen en geduld om met kinderen om te gaan. Ik geniet nog meer van kinderen dan ik daarvoor al deed.
- ik doe de dingen die ik doe met meer aandacht, rust en precisie.
Modita doet er alles aan om je een goed gevoel te geven: ze gaf ons een welkom gevoel en verwende ons met lekkere hapjes.

* * *

Toen ik Modita hoorde spreken over de Born Again meditatie, werd ik enthousiast maar ook een beetje onzeker. "Zou het wat voor mij zijn? Misschien weet ik helemaal niet wat ik moet doen, misschien kan ik helemaal niet spelen als een kind."
Ik heb het toch gedaan, 7 x 2 uur, en ik vond het een super ervaring. Ik ben echt op een aantal momenten weer kind geweest, soms een ander kind dan ik me kon herinneren, vrijer, losser.
Het geweldig speelse en creatieve wat Modita zelf liet zien (zij deed gewoon mee) heeft me zeker uitgedaagd en aangezet om te durven wat ik anders misschien niet gedurfd had. Op haar advies heb ik in die week de Born Again gecombineerd met een aantal keer de Dynamic Meditation van Osho. Helemaal goed!
Dank je wel, Modita!

Trees

* * *

Hallo Modita,

Het gaat heel goed met mij, omdat ik uiteindelijk weer goed slaap.
Sinds de Born Again Meditatie voel ik dat de wereld langzamer gaat. Nu kan ik van kleine dingen in het leven genieten zonder me teveel zorgen te maken over de toekomst. Dat is heel positief, omdat ik me voorheen veel zorgen maakte over de toekomst.
Ik kan nu focussen op de schoonheid van het dagelijkse leven en genieten van alle eenvoudige momenten en dat is onbetaalbaar.
Ik ben nu meer open naar mensen en voor ervaringen.
Ik mis nu al die geweldige ervaring met geweldige vrouwen.
Veel liefs,

Vania

* * *

Hallo Modita,
Ik heb de sessies als zeer prettig ervaren. Vooral het eerste uur.
Het tweede uur was moeilijker voor mij.
Ik heb er positieve energie van gekregen en denk er met plezier aan terug.
Mede dankzij jouw enthousiasme en ontvangst.
Nog dank daarvoor.

Lieve groeten, Wilma

meditatie