osho-born-again-meditatie

Feedback van Deelnemers van de

Osho Mystic Rose, Zomer 2016:

Toen ik hoorde van de Osho Mystic Rose wist ik intuïtief meteen: dit is voor mij!

Toen het concreet werd, heb ik toch even getwijfeld: zo intensief, zo lang, wil ik dat wel, kan ik dat wel? Maar ik wist ook: dit is zo uniek, dit aanbod in mijn eigen regio, en met begeleiding van Modita, deze kans mag ik niet missen. Ik kende Modita al van een eerdere meditatiecyclus en ik had volledig vertrouwen in haar integriteit en wijsheid.

Ik heb geen spijt gehad dat ik het ben aangegaan. Het was een unieke ervaring. De eerste week schaamteloos hard lachen en de tweede week ongegeneerd huilen. De gène voorbij, en merken dat dat kan en mag. Ik heb nog nooit zo gelachen als daar en ik heb nog nooit zo gehuild als daar.
Steeds weer uit je comfortzone en dan het comfort vinden juist in dat proces, dat je de anderen ook ziet doorlopen. Het was tegelijk spannend, ontspannend en bevrijdend. Het kontact met de andere deelnemers was liefdevol en respectvol.

Het proces vroeg veel energie. Ik was regelmatig moe overdag en er kwam niet zo veel uit mijn handen. Modita had ons daarvoor gewaarschuwd en dat klopte dus ook echt.

De laatste zeven avonden, het “toekijken vanaf de heuvel”, waren verstilde meditatieavonden. Helemaal niets doen. Gewoon zitten en maar kijken wat er gebeurt. Met dat prachtige advies van Osho: “let thoughts just settle themselves”. En dat dat dan werkt!

Het totaal was een unieke en dierbare ervaring, niet in de laatste plaats door de begeleiding van Modita die er steeds was, op ons lette en er was voor alle vragen. Ik voelde me omgeven door liefde en zorg.
Terugkijkend is het gevoel dat overheerst een gevoel van dankbaarheid dat de Mystic Rose op mijn pad kwam.

Trees

* * *

21 avonden?

Maanden tevoren had ik me als eerste opgegeven voor de eerste Eindhovense Mystic Rose!
Spannend hoor, of er zich genoeg mensen zouden aanmelden. En ja, we waren met 4 personen!
Gelukkig, ik keek ernaar uit.

Het leek heel erg lang: 21 avonden achter elkaar, maar ik heb het niet zo ervaren. Ik vond het lang genoeg om de diepte in te kunnen gaan. Het werd een mooie intense periode, een mooi proces.

Ik ben blij dit gedaan te hebben. Het werkte bevrijdend, een aanrader!

Modita doet zelf mee, hetgeen heel stimulerend is. Er is ruimte voor dat, wat er komt; dat is voor iedereen anders.

De huilweek bestaat bijv niet alleen uit huilen, maar je kunt er ook stil zijn, gadeslaan, net wat er komt (gefrustreerdheid of kwaadheid).

Ik heb het als een heel veilig en prachtig proces ervaren en zou het zó weer willen doen.

Dankjewel Modita!!

* * *