feedback plaatje

Feedback Meditatie Weekenden:

H.P.W.:

Een inspirerend, liefdevol, energiek en helend weekend.

Omgeving Oisterwijk:
Sfeervolle woning in een prachtig natuurgebied , waar ik tijdens de wandelingen met mezelf, een ongekende rust, ontspanning en gevoel van vrede en tevredenheid heb ervaren.
Het was een gelukzalig gevoel om alleen met mezelf te wandelen in de bossen zonder enige angst tegen te komen. Deze gevoelens waren sterk aanwezig na de meest intense en liefdevolle meditaties, die Modita aanbood en begeleidde.
De (Osho)meditaties waren zo bijzonder; het was totaal geen opgave om stil te zijn of om in een totale ontspanning te komen.
De dynamische meditatie gaf me kracht en energie; een heel fijne energie waar ik mee door mijn blokkades of vermoeidheid kwam.
De kundalini meditatie was voor mij heel bijzonder. Ik voelde - na een moeilijke meno-pauze/overgang - een nieuwe vrouwelijke energie. Ik kon mijn vrouw-zijn weer opnieuw omarmen; een bijzonder mooi en liefdevol gevoel.
De muziek bij de meditaties brachten me tot tranen van ontroering en liefde. Tijdens de meditaties voelde de muziek zo intens, dat ik het moeilijk vind om de gevoelens, die bij mij vrij kwamen, in woorden om te zetten. Zo mooi!
Het was bijzonder dat ik goed bij mezelf kon blijven dit weekend. Alles voelde heel intens en heel bewust: de wandelingen, de natuur, de meditaties en het heerlijke eten dat Modita iedere keer met liefde had bereid.
De stilte heb ik als heerlijk ervaren; weg van de dagelijkse hectiek (vol van woorden, overtuigingen, oordelen, gehaast zijn e.d.).
Voor mij is dit het meest bijzondere, liefdevolle en intense weekend geweest dat ik ooit heb meegemaakt aan spirituele of therapeutische weekenden.
Veel liefs en dank


Bianca:

Kostbaar voor mij was:

* het leuke huis en midden in de natuur te zijn --> er ontstond verstilling
* ik vond het heel fijn om stil te zijn
* ook dat ik met mensen was, die dat ook wilden
* ik voelde dankbaarheid voor zoveel moois
* je komt nog meer bij jezelf
* er hoeft eigenlijk in het leven niet veel gezegd te worden; meningen/oordelen kunnen meestal worden weggelaten.
* de met veel liefde en zorg klaargemaakte maaltijden en uiteraard ook de organisatie.
* dat stille dagen heel veel vrede en geluk brengen.

Moeilijk voor mij was:

* ik was bij/in mezelf, maar merkte van binnen soms toch nog een beetje bezig te zijn met de ander
* aan tafel (maar ook daarbuiten) ontstond non-verbale communicatie. Dat was verwarrend, je wisselt zo toch dingen uit, terwijl dat m.i. niet de bedoeling kan zijn?
* terwijl ik graag stil was, in mezelf, wist ik soms niet hoe met anderen 'om' te gaan als ik ze tegenkwam of aan tafel.

Organisatie van Modita:

* goede, degelijke voorbereiding en uitvoering
* met liefde en zorg georganiseerde dagen
* aan bijna alles is gedacht, met bijna alles rekening gehouden

Ervaring met het faciliteren van de meditaties door Modita:
* dat liep allemaal gesmeerd, als vanzelf
* grote inzet van haar werkt erg stimulerend

Ervaring met het eten:

* helemaal verwennerij en heerlijk!

lieve Modita,
Dankjewel voor dit mooie weekend en voor al jouw inzet; die is heel groot --> grote dank!

* * *

Mechteld:

Kostbaar voor mij was:

* dat er een prachtig boeddhaveld ontstond: onze energie van meditatie en van stil zijn versterkte elkaar. Daardoor waren de meditaties voor mij krachtiger dan wanneer ik alleen ben.
* het zingen van de vogels kwam recht mijn hart in. Ik kon eindeloos zitten kijken naar een boom of naar de knoppen van de rhodondendron. Omdat ik alleen maar was, met mezelf. Alle tijd was voor mij. Ik hoefde met niemand rekening te houden.
* ik genoot van de structuur van de dag: duidelijke tijdstippen van de meditaties, met daar tussendoor een zee van tijd.

Moeilijk voor mij was:

* om de anderen los te laten. Om niet te willen weten wat er in hen omging. Terwijl ik dat ook juist fijn vond, om alleen met mezelf te zijn.
* om met elkaar aan tafel te zitten zonder te praten of met de ogen te communiceren.

Organisatie van Modita:

* het weekend was heel goed georganiseerd, heel zorgzaam.

Ervaring met het faciliteren van de meditaties door Modita:
* Ik voelde dat zij deelde vanuit haar eigen ervaring, wat me vertrouwen gaf. Het was fijn dat ze zoveel structuur bood en ze gaf heldere antwoorden op vragen.

Ervaring met het eten:

* ronduit verrukkelijk!

Ik ben intens dankbaar dat ik aan dit prachtige weekend heb mogen deelnemen en merk dat ik de ervaringen heb meegenomen naar huis. Ik voel me vrediger, slaap dieper en rustiger en doe de dingen een voor een.

Mechteld

* * *

home pagina


OSHO is een geregistreerd handelsmerk van de Osho International Foundation, dat gebruikt wordt met toestemming: www.osho.com/trademarks
Sommig materiaal dat hier wordt gebruikt (afbeeldingen en passages) is Copyright © OSHO International Foundation, www.osho.com/copyrights


 

 


 


  

MeMeMeditatie is halowaarom kan ik hier niets typen?in het Hier en Nu zijn. In het Nu ervaar je dat je er bent, dat je leeft. Vaak zijn we er niet echt, omdat onze gedachten zo op de voorgrond zijn. Meditatietechnieken kunnen je helpen, om daarvan los te komen. Osho (iemand die helemaal in het moment kon zijn) heeft actieve meditaties ontwikkeld: in de eerste fasen krijg je daarbij ruimte om de mind te ontladen, gevolgd door steeds stillere fasen, die je steeds dieper brengen bij je innerlijke kern. Als je in de meditaties een glimp ervaart van in het moment zijn, van bij jezelf zijn, is dat een zo kostbaar geschenk ! Een geschenk dat kan groeien en dat je zult herkennen, omdat je ermee geboren werd. Deze cursus is een cadeau aan jezelf. Elke avond doen we twee meditaties, die gemakkelijk te integreren zijn in je dagelijks leven. Je kunt dan zelf kiezen, welke meditatie je het meest aanspreekt om later mee door te gaan.ditatie is in het Hier en Nu zijn. In het Nu ervaar je dat je er bent, dat je leeft. Vaak zijn we er niet echt, omdat onze gedachten zo op de voorgrond zijn. Meditatietechnieken kunnen je helpen, om daarvan los te komen. Osho (iemand die helemaal in het moment kon zijn) heeft actieve meditaties ontwikkeld: in de eerste fasen krijg je daarbij ruimte om de mind te ontladen, gevolgd door steeds stillere fasen, die je steeds dieper brengen bij je innerlijke kern. Als je in de meditaties een glimp ervaart van in het moment zijn, van bij jezelf zijn, is dat een zo kostbaar geschenk ! Een geschenk dat kan groeien en dat je zult herkennen, omdat je ermee geboren werd. Deze cursus is een cadeau aan jezelf. Elke avond doen we twee meditaties, die gemakkelijk te integreren zijn in je dagelijks leven. Je kunt dan zelf kiezen, welke meditatie je het meest aanspreekt om later mee door te gaan.ditatie is in het Hier en Nu zijn. In het Nu ervaar je dat je er bent, dat je leeft. Vaak zijn we er niet echt, omdat onze gedachten zo op de voorgrond zijn. Meditatietechnieken kunnen je helpen, om daarvan los te komen. Osho (iemand die helemaal in het moment kon zijn) heeft actieve meditaties ontwikkeld: in de eerste fasen krijg je daarbij ruimte om de mind te ontladen, gevolgd door steeds stillere fasen, die je steeds dieper brengen bij je innerlijke kern. Als je in de meditaties een glimp ervaart van in het moment zijn, van bij jezelf zijn, is dat een zo kostbaar geschenk ! Een geschenk dat kan groeien en dat je zult herkennen, omdat je ermee geboren werd. Deze cursus is een cadeau aan jezelf. Elke avond doen we twee meditaties, die gemakkelijk te integreren zijn in je dagelijks leven. Je kunt dan zelf kiezen, welke meditatie je het meest aanspreekt om later mee doore gaan