Mijn boeken

De volgende twee boeken kunnen een beweging in gang zetten in je leven, die je uitzicht geeft op hoe je eetproblemen en depressie kunt overwinnen en hoe je toe kunt werken naar een leven dat vreugde en voldoening geeft.

Honger naar Vervuling

Bij anorexia, boulimia en overgewicht draait het niet om calorieën en lichaamsgewicht, maar om de zoektocht naar een eigen identiteit.

Het eetprobleem houdt gevoelens en behoeften verborgen, die erom vragen om gezien en uitgedrukt te worden.

De eetstoornis is een roep om zingeving; een honger naar vervulling.

Het eetprobleem geeft bescherming. Pas als degene die aan de eetstoornis lijdt contact krijgt met wie hij of zij diep van binnen is en voldoende zelfvertrouwen en eigenwaarde heeft opgebouwd, kan deze bescherming worden losgelaten.

Depressie, een opstap naar geluk

De Westerse behandeling van depressie is vaak therapie die aanspraak maakt op het denken, en/of het voorschrijven van antidepressiva. Ik heb, zowel als arts als naar aanleiding van mijn eigen depressies, ondervonden dat dit meestal niet werkt.

Dit boek bevat handreikingen om je depressie zonder antidepressiva en met bewustzijn te overwinnen - door een 'ja' naar het leven te ontwikkelen, de juiste voeding tot je te nemen, het vergelijken met anderen op te geven, lichaamsgerichte therapie te volgen, te bewegen, dieper inzicht te verkrijgen door een familie opstelling, te mediteren, je passie te volgen en te luisteren naar je ziel.

Ik illustreer het boek met de geschiedenis van mijn eigen depressie en geef aanwijzingen over hoe je van je depressie een opstap naar geluk kunt maken.

Wil je meer weten over mijn boek 'Honger naar Vervulling'?

Bekijk dan mijn auteursblog.

Zoek je begeleiding bij jouw eetprobleem of depressie?

Bekijk dan mijn online cursussen.