mainconnte
nt

Therapeutische Hypnose

Meer Informatie

vier ontspannen vrouwen op pagina therapeutische hypnose

OSHO® Jezelf herinneren aan de vergeten taal van

Praten met je Lichaam - Mind


gecreërd door de Mysticus Osho

kanker


In deze meditatieve therapie gebruik je hypnose, waarbij je eerst weer verbinding maakt met je lichaam en mind en daarmee bevriend raakt.

Dan begint er een helingsproces door te communiceren met je onbewuste.

Osho geeft te kennen dat dit kan worden gebruikt voor gewichts- controle, voor om te gaan met migraine en alle lichaamspijnen of voor wat in het lichaam uit zijn natuurlijke balans is geraakt.

In onze gehaaste maatschappij, waar voor bijna alles een pilletje is, vergeten we vaak naar de taal van ons lichaam te luisteren.
Als we hoofdpijn hebben, nemen we bijvoorbeeld een pilletje, de hoofdpijn verdwijnt, maar we hebben niet geluisterd, wat de boodschap van ons lichaam was, wat ons lichaam ons wilde vertellen door ons hoofdpijn te geven.
Het signaal gaat verloren, en ons lichaam gaat een andere manier vinden om zich te uiten, via een ander symptoom vaak. Soms, als het heel erg geworden is, luisteren we…

Deze meditatie is een geleide meditatie.
Via mijn stem ga je contact maken met je onderbewuste. Je spreekt zelf ook de woorden uit, die Osho voor dit proces gaf:

kanker

"Ik wil dichterbij je komen en je vriend zijn. Ik heb er nooit over nagedacht dat je al die jaren voor me hebt gewerkt en ik heb je nooit bedankt. Is er iets wat ik beter voor je kan doen in de toekomst?" 

kanker

En dan luister je, kijk je, voel je, wat er komt...

Je leidt jezelf dus met je aandacht naar binnen toe. In je onderbewustzijn zit een enorme wijsheid. Je spreekt het deel in jezelf aan, dat het symptoom (de pijn, het ongemak, de lastige gewoonte) gecreëerd heeft.
En je vraagt dat deel, wat de boodschap voor jou is, welke positieve intentie dat deel voor je heeft.

therapeutische hypnose ruimte

Hierbij lig je gewoon op een matje, in een ontspannen toestand.
Het enige wat je hoeft te doen is te luisteren. Naar wat je onbewuste (wijze) deel in jou zegt. Soms hoort je bewuste deel niets. Soms zie je beelden, of een kleur. Soms lijk je zelfs te slapen.
Je kunt erop vertrouwen, dat het proces werkt.
 
In een later stadium ga je je creativiteit (iedereen heeft die in zich) uitnodigen om nieuwe manieren te vinden, om aan jouw behoeften te voldoen. Zodat het symptoom (de pijn, het ongemak, de vervelende gewoonte zoals roken, teveel eten) niet meer nodig is.
En je helende energie wordt uitgenodigd om alles in jou wat heling nodig heeft, aan te raken.

Het is een proces, dat heel vriendelijk is voor jezelf. Je sluit vriendschap met jezelf. Dat is iets heel anders dan fitnessen om af te vallen of om je spieren te ontwikkelen, lijnen om dunner te worden of te sporten omdat het goed voor je is.

kanker

Wanneer het mogelijk was geweest om bewust iets aan je klacht of vervelende gewoonte te doen, had je het allang gedaan. Maar vaak zijn er onbewust dingen aan de hand, waarnaar we vergeten zijn te luisteren.

kanker

Tot je verbazing zul je merken dat je al bij het vorderen van de week merkt, dat je anders handelt, dat je beter voor jezelf zorgt, dat je vriendelijker naar jezelf geworden bent.
Jouw onbewuste deel voelt zich gehoord, en je creatieve deel is aan het werk om nieuwe wegen te vinden, die uniek zijn voor jou.

vrouw in hypnose

terug naar Heling door Zelfhypnose Pagina

meditatie

OSHO is een geregistreerd handelsmerk van de Osho International Foundation, dat gebruikt wordt met toestemming: www.osho.com/trademarks
Sommig materiaal dat hier wordt gebruikt (afbeeldingen en passages) is Copyright © OSHO International Foundation, www.osho.com/copyrights