foto osho

Wie is OSHO

 

Osho is een mysticus, die de deur ontdekt heeft naar leven in de tijdloze dimensie van het heden, het moment van het nu.

Hij heeft zichzelf  een “ware existentialist” genoemd, en hij heeft zijn leven gewijd aan anderen te prikkelen deze zelfde deur te zoeken, om uit de wereld van verleden en toekomst te stappen en voor henzelf de wereld van het heden weer opnieuw te ontdekken.
Zelf heeft Osho zijn werk vaak beschreven als het helpen de voorwaarden te scheppen voor de geboorte van een nieuwe mens.

Deze nieuwe mens heeft hij vaak omschreven als een Zorba de Boeddha – iemand die zowel in staat is als een Zorba de Griek van aardse geneugten te genieten, als van stilte zoals een Gautama de Boeddha. De rode draad door zijn gehele werk is de visie die zowel de tijdloze wijsheid van het Oosten omvat, als de hoogste technische en wetenschappelijke kennis van het westen.

Even bekend is zijn bijdrage aan de wetenschap van innerlijke transformatie, met een vorm van meditatie die past bij de hoge snelheid van het moderne leven. Zijn unieke actieve meditaties zijn zo opgezet dat eerst de opgekropte spanning van lichaam en geest kan worden ontladen, zodat het makkelijker wordt de staat van ontspanning en gedachteloosheid van meditatie te ervaren.

* * *

video: Osho over meditatie

video: intervieuw met Osho

video: nog een intervieuw met Osho

zwanen symbool osho

 

Op vrijdagavond 12 juni is er lijhome paginakheid tot het bekijken van een video over het leven van Osho. Zie:

OSHO is een geregistreerd handelsmerk van de Osho International Foundation, dat gebruikt wordt met toestemming: www.osho.com/trademarks
Sommig materiaal dat hier wordt gebruikt (afbeeldingen en passages) is Copyright © OSHO International Foundation, www.osho.com/copyrights