Recensies

"Stel jezelf open en volg je impuls."

De rest gaat vanzelf. Eigenlijk is het zo simpel tijdens een familieopstellingen dag. Dat klinkt misschien gemakkelijk, maar in alle eerlijkheid klopt het met mijn ervaring.

Modita is er van het eerste tot het laatste moment om ieders proces te ondersteunen. Door haar aanwezigheid, met heldere woorden, concrete opdrachten en rustige suggesties vertrouwde ik elke interventie die ze deed. Ik voelde me in goede handen en veilig waardoor ik me durfde open te stellen, mijn impulsen durfde te voelen en volgen, mijn energie kon uiten en omzetten in beweging. Zowel tijdens de opstellingen, de representaties als gedurende de oefeningen en meditaties. Ik kan niet voor anderen spreken maar had de indruk dat ieder lid in de groep zich door Modita hiertoe uitgenodigd voelde. Daardoor werd het een bijzondere dag.

De eerste meditatie hielp al om me te openen voor iedere ervaring van de dag. De oefening om in tweetallen elkaars verlangen te verbeelden, te representeren was een fijne start. ontspannen de drempel over om je impulsen te durven volgen. Ik was verrast door de spiegel die ik voorgeschoteld kreeg. De opstellingen die gedurende de dag volgden waren gevarieerd en had elk een eigen waarde. Voor ieder van de groep zal deze op een eigen wijze doorwerken. Wanneer iemand individueel werkte, waren we allemaal geconcentreerd ten dienste van de opstelling. Ik merkte het bij mezelf, maar ervoer ook de betrokkenheid van iedereen. Ik was onder de indruk van de duidelijke aanwijzingen die mijn lijf mij gaf.

Mijn impulsen dienden zich vanzelf en ondubbelzinnig aan. Het koste geen moeite, mijn energie stroomde. Voldoende tussentijdse pauzes en (dans)meditaties maakte deze intensieve dag goed vol te houden. De uitgebreide meditatie sloot deze mooi af.

Een rijke ervaring waarbij de indrukken blijven na-ebben en doorwerken.

- Roos


Wat was het een fijne, indrukkwekkende dag!

Je merkt echt dat Modita alles wat ze doet vanuit het hart en intuïtie doet. Dit maakt dat het zo mooi aansluit bij de energie op dat moment. Na elke opstelling checkt ze hoe iedereen zich voelt en of iemand iets nodig heeft om weer in het moment te komen. Het dansen tussendoor en de meditatie als afsluiter waren erg fijn en bevrijdend.

Ik raad het iedereen aan om het zelf te ervaren.

- Carolien